Деякі пенсіонери можуть отримати щедрий бонус, який дорівнює розміру майже річної пенсійної виплати. Хто має право на таку доплату, йдеться у матеріалі інформаційного порталу "На пенсії".

В Україні пенсіонери, крім основної виплати, можуть отримувати надбавки, доплати та інші бонуси за особливі заслуги або статус. Зокрема, деякі українці мають право на одноразову виплату у розмірі 10-ти місячних пенсій.

Пенсія. Фото: Youtube
Пенсія. Фото: Youtube

Для отримання такого бонусу людина повинна мати достатню кількість страхового стажу на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років. Факт роботи має бути підтверджено документально.

При цьому робота повинна продовжуватися в установах державної або комунальної форми власності, а на день досягнення пенсійного віку людина має бути на посаді, яка дає право на отримання одноразової допомоги.

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні
Показати ще

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

За дотримання всіх умов грошову допомогу у розмірі 10 місячних пенсій буде призначено на дату прийняття рішення про призначення людині пенсії.

Варто нагадати, що вже у березні цього року українцям проіндексують пенсії. Середній розмір підвищення виплат становитиме приблизно 13%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з кожним роком вийти на пенсію буде важче: у ПФУ повідомили про важливі для українців зміни.

Також наш портал інформував, українців чекають зміни в отриманні субсидії: хто може залишитися без допомоги у 2024 році, якщо не подасть заяву.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, до 30260 гривень на місяць: у Кабміні спрогнозували як збільшуватимуться зарплати українців протягом трьох років.