Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Нагадаємо, що Пенсійний фонд України зобов'язав багатьох українців пройти процедуру обов'язкової ідентифікації.

На цей раз наші читачі дізнаються, хто зобов'язаний це зробити, і як проходитиме ця процедура.

Про це стало відомо завдяки новому відео від експерта з пенсійних питань Сергія Коробкіна у мережі YouTube.

Пенсійний фонд запровадив обов'язкову процедуру ідентифікації кількох категорій українських пенсіонерів. Про це йдеться у постанові ПФУ, опублікованій на сайті Верховної Ради.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини
Показати ще

Це стосується ВПО, які залишили місця свого постійного проживання до 24 лютого 2024 року. Також зобов'язані ідентифікуватись ті, кому з низки причин вже призупинили пенсійні виплати. Зокрема йдеться про пенсіонерів, які виїхали за кордон.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Ідентифікація необхідна для перевірки достовірності особи та підтвердження права на отримання пенсійних виплат.

Пенсіонери, що перебувають в Україні, можуть пройти ідентифікацію в "Ощадбанку". Процедура проходить у кілька етапів:

- Звернення громадянина. При собі потрібно мати документ, що засвідчує особу, платіжну картку або електронне пенсійне посвідчення.

- Безпосередня ідентифікація, що проводиться уповноваженою особою.

- Пробна процедура грошової транзакції. Вона має пройти через POS-термінал. Тобто, ви повинні ввести ПІН-код.

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

Також варто нагадати, що допомогу на проживання надають переселенцям у розмірі 2 000 грн щомісяця на дорослого та 3 000 гривень на дитину чи особу з інвалідністю. Йдеться про сім'ї, які виїхали із зони активних бойових дій або з тимчасово окупованих територій.

Раніше така допомога була безстроковою, але влітку правила змінились. З серпня 23-го року виплату такої допомоги для більшості переселенців автоматично продовжили, але вже у лютому 24-го року дія оновленої ухвали закінчується. Є лише кілька категорій осіб, які мають право отримувати таку допомогу.

Нагадаємо, бракує кілька місяців стажу: українцям розповіли, чи призначать у такому разі пенсію.

Раніше повідомлялося, ось це все? Українцям обіцяють додати 300 гривень до пенсії.

Також, тарифи зростають, а субсидія залишається незмінною: чи буде перерахунок виплат цього року.