Уряд продовжив кінцевий термін фізичної перевірки пенсіонерів в Ощадбанку на три місяці - до 1 квітня 2024 року. Це стосується переселенців, яких було взято на облік до 24 лютого 2022 року.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного Фонду Україні.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Тепер у переселенців є ще 3 місяці, аби пройти фізичну ідентифікацію.

Це можна зробити як у відділенні Пенсійного фонду чи Ощадбанку, так і віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію.

Популярні новини зараз
Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Зазначається, що до квітня 2024 року, пенсіонери продовжать отримувати виплати.

У випадку непроходження ідентифікації пенсія буде накопичуватися на розрахунковому рахунку пенсіонера, до моменту проходження ідентифікації.

Українські пенсіонери / фото: Знай.ua
Українські пенсіонери / фото: Знай.ua

Після її проходження уся пенсія, яка накопичилася, перераховуватиметься на рахунок пенсіонера з місяця, у якому припинилось фінансування виплати.

За словами міністерки з питань реінтеграції ТОТ Ірини Верещук, таке рішення необхідне для того, щоб ті внутрішні переселенці, які не встигли пройти ідентифікацію, й далі отримували належні їм пенсії чи соціальні виплати.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсія не менше 8 тисяч гривень: хто з українських пенсіонерів має право на такі виплати.

Також наш портал інформував, на ці гроші можна розраховувати лише після смерті – яку допомогу на поховання отримають родичі.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, хочеш велику пенсію – плати: українцям вказали єдиний шлях збільшити розмір виплат.