Цей рік буде багатий на підвищення виплат, в порівнянні з минулим роком. Мінімальна зарплата, прожитковий мінімум та мінімальна пенсія підуть на зростання.

Разом з ними, планується індексація й ряду інших виплат. Про це повідомила Ніна Южаніна в своєму Телеграм каналі.

Гроші / фото
Гроші / фото: depositphotos

У минулому році дію "Закону про індексацію грошових виплат" було призупинено. Через це роботодавці не проводили індексацію заробітної плати своїм працівникам, адже за власним бажанням ця процедура не робиться. У цьому році таке право відновили і індексація має проводитись у обов’язковому порядку.

Які виплати проіндексують

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами Южаніної, індексація буде стосуватись не лише заробітних виплат, але і всіх доходів фізичних осіб, які підлягають індексації. Цей перелік охоплює: пенсії, стипендії, страхові виплати, розмір аліментів, грошове забезпечення.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

З 1 січня відбулось підвищення мінімальної заробітної плати. Вона з 6700 зросла до 7100 гривень. буде і другий етап підвищення, відбудеться він у квітня – зарплата зросте до 8000 гривень. зростання мінімальної заробітної плати вплине і на розмір середньої заробітної плати. Кабінет Міністрів дає прогноз, що середня заробітна плата у цьому році зросте до 21000 гривень. Теж саме стосується і пенсійних виплат, які будуть підвищені через зростання мінімальної пенсії.

Нагадаємо, портал Знай інформував, субсидію не скасують за двох умов: в ПФУ попередили

Раніше на порталі Знай повідомлялося, чи зменшать допомогу? У Мінцсоцполітики зробили важливу заяву

Також, наш портал інформував, українцям перерахують на картку нову грошову допомогу: отримати можуть мешканці трьох областей