У 2024 році обіцяють, що фінансування допомоги тим, хто її потребує, буде в нормі. Дар'я Марчак каже, що субсидії на комунальні послуги залишаться без змін і навіть планується збільшення цієї допомоги у поточному бюджеті.

Однією з найважливіших частин соціальної допомоги є субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.

Перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак в ефірі телемарафону запевнила громадськість, що скорочення розміру цих субсидій не плануються.

оформлення субсидій
оформлення субсидій

Навпаки, у Мінсоцполітики передбачають збільшення видатків на житлово-комунальні субсидії у державному бюджеті на поточний рік.

Популярні новини зараз
Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

"Після підвищення соціальних виплат збільшиться розмір доходів громадян, і якщо не буде змін щодо тарифів, це може означати, що сім'я має більше доходів. А формула з надання субсидій розраховується таким чином, щоб не більше 15% доходів витрачалися на комунальні послуги», — сказала Дар'я.

Дар'я Марчак / фото: скріншот телемарафону 1+1
Дар'я Марчак / фото: скріншот телемарафону 1+1

Коли йдеться про тих, кому потрібна допомога, Марчак каже, що важливо, щоб ця допомога потрапляла тим, хто реально її потребує, особливо якщо це фінансується завдяки друзям з інших країн.

Раніше ми писали про те, що українці відчують зростання зарплат: Нацбанк пояснив, як збільшаться виплати

Крім того, Знай.ua повідомляв про нарахування субсидії у 2024 році: хто з українців ризикує залишитися без виплат

Також наш портал інформував, економити можна і без субсидії: як платити за світло за дешевшим тарифом