Денис Марчук – заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, розповів, що вартість деяких продуктів зросте на 5-7%. Це пов’язано з сезонними факторами, які впливають на цінність м’яса, молочних продуктів та овочів.

Про те, на скільки продукти здорожчають і чому, Денис Марчак розповів в коментарі УНН.

Супермаркет / фото: Знай.ua
Супермаркет / фото: Знай.ua

На сьогоднішній день немає конкретних факторів, які б передбачили різкий стрибок цін на продукти. Товари такого типу будуть зростати, але тенденція зупиниться на 5-7% підвищення.

"Різкого підняття цін не буде, тому що фактів, які б призвели до зростання цін, наразі, немає. Інфляція контрольована. Єдине, що може частково відобразитись на цінах, це курс гривні до долара", - відповів він на запитання стосовно росту цін.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Що вплине на здорожчання

Коливання гривні, має вплив на імпортну продукцію, зокрема. А всередині країни факторів дорожчання не спостерігається. Невеликий зріст цін відбувається під впливом сезонності: умови зберігання, витрати на електроенергію, спеціальні сховища. Тому тут все логічно і це відбувається кожного року.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Які продукти можуть піднятися в ціні

Експерт зазначив, що ціни можуть зрости на овочі, м’ясну продукцію та молочну. Стосовно овочів – все зрозуміло. Молочні продукти підвищуються, тому що зараз не сезон, а також спостерігається дефіцит продукції від домогосподарств. З м’ясом така сама ситуація – є труднощі з кормами, худобу також потрібно утримувати.

Нагадаємо портал Знай інформував, вартість популярних круп, борошна та хлібобулочних виробів зміниться: які з продуктів здешевшають, а що навпаки "набере" в ціні

Раніше на порталі Знай повідомлялося, на вагу золота: чому в Україні дорожчає картопля і як змінюватимуться ціни до весни

Також наш портал інформував, снідати доведеться кашею: супермаркети підняли ціни на соняшникову олію, яйця та бекон