Коливання цін на картоплю дуже болючі для українців, адже без цього овочу буквально не обійтися. Що відбувається з цінами на "другий хліб" зараз і що зміниться до весни, розповів аналітик "Українського клубу аграрного бізнесу" (УКАБ) Максим Гопко у коментарі "РБК-Україна".

На внутрішньому ринку України спостерігається дуже активне зростання цін на картоплю. Так, лише за останній місяць вартість продукту на оптових ринках підскочила на 72% та досягла 15,50 гривні за кілограм. Водночас у супермаркетах цінники на овоч доходять і до 24 гривень за кілограм. За останній місяць вартість збільшилась на 42%.

Овочі в супермаркеті, фото: Unian
Овочі в супермаркеті, фото: Unian

"Основною причиною зростання є те, що більшу частину продукції в господарствах населення вже реалізовано. Не всі мають сховища для зберігання картоплі, тому наразі оптові поставки дещо обмежились", - пояснив експерт.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

У період сильних морозів гостро постає питання зберігання картоплі, щоб вона не зіпсувалася. У зв'язку з цим витрати виробників збільшуються, а водночас піднімаються і кінцеві ціни. Аналітик вважає, що до весни картопля, швидше за все, продовжуватиме дорожчати.

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети поділилися привабливими цінами на рибу: скільки коштують короп, скумбрія та оселедці.

Також наш портал інформував, від цінників ока на лоб полізуть: на скільки подорожчали деякі інгредієнти для борщу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, свято живота скасовується: супермаркети переписали ціни на сосиски та сардельки.