Пенсійний Фонд попередив пенсіонерів, які виїхали за кордон внаслідок військових дій, як там не втратити свої пенсійні виплати.

Якщо не зробити деякі дії, пенсіонер може залишитись без пенсійного забезпечення. Українське законодавство визначає, якщо протягом 6 місяців фінанси на карті пенсіонера знаходяться без руху, виплати припиняються. Саме тому, варто здійснювати бодай найпростіші операції з пенсійною карткою. В іншому випадку, для поновлення пенсійної виплати, варто буде звертатись безпосередньо у Пенсійний Фонд з заявою та документом, який зможе посвідчити особу пенсіонера.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Ті громадяни, які проживають за кордоном у статусі біженців і мають там тимчасовий захист, можуть замовити собі пенсію прямо з Укрпошти. Тут мова йде про тих пенсіонерів, які раніше отримували виплати готівкою, а після переїзду за кордон не мали змогу забрати свої виплати.

Наразі проєкт, який вказаний вище може охоплювати пенсіонерів, які знаходяться у Польщі, але невдовзі він може поширитись на інші країни.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Виплати. Фото: скриншот Youtube
Виплати. Фото: скриншот Youtube

Для того, щоб отримувати пенсію з Укрпошти, варто написати заяву на пошту. Це можна зробити в електронному вигляді, заповнивши форму на офіційному сайті, заповнивши її за зразком у звичайному паперовому вигляді. Також можна написати заяву та надіслати прямо до головного відділення Укрпошти.

Нагадаємо, портал Знай інформував, у Пенсійному фонді нагадали, хто залишиться без субсидій: відмовлять у допомозі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, ризикуєте втратити частину виплат: коли краще звертатися за оформленням субсидії

Також, наш портал інформував, "Половина бюджету порожня": експерт розповів, на яке підвищення можуть розраховувати пенсіонери