Субсидія це фінансова допомога від держави на оплату комунальних послуг. Вона призначається тим громадянам, які витрачають на оплату житлово-комунальних послуг понад 15% від сумарного сімейного доходу.

Звертатися за призначенням субсидії можна в будь-який момент, однак щоб не втратити частину допомоги у зимові місяці, варто звертатися до початку опалювального сезону.

Субсидії / фото
Субсидії / фото

Про це нагадує пресслужба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Фахівці пояснюють, що якщо українець звернеться за оформленням субсидії у грудні, січні чи лютому, то зимова то отримає зимову допомогу в не у повному розмірі.

Популярні новини зараз
Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Це пояснюється тим, що у такому випадку кошти на оплату комунальних послуг надійдуть не за весь опалювальний сезон, а лише з того місяця, коли він звернувся за призначенням субсидії.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

В той час українці, які встигли звернутися за сусидією до початку опалювального сезону, отримають виплати за грудень, січень та лютий.

Щоб отримати допомогу від держави на оплату комунальних послуг, необхідно звернутися із документами в органи Пенсійного фонду особисто чи дистанційно.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Це також можна зробити поштою чи в електронній формі:

  • через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду;
  • мобільний додаток Пенсійного фонду;
  • через портал "Дія".

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, що робити, якщо неможливо дочекатися платіжки за опалення: три варіанти

Раніше портал Знай інформував, надворі холод собачий, а "тепла" субсидія не приходить: у ПФУ розповіли, що потрібно зробити

Також наш портал повідомляв, у "Нафтогазі" зробили важливу заяву з приводу паперових платіжок