Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які з великою відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що досі далеко не всі українці знають, з яких причин можна втратити житлову субсидію.

Житлова субсидія призначається українцям, чиї витрати на комунальні послуги перевищують 15% від середньомісячного загального доходу сім'ї. Але частина її одержувачів все ж таки можуть позбутися субсидії.

Субсидію може бути скасовано, якщо у її отримувача виникла непогашена заборгованість понад 680 гривень протягом трьох місяців. Про це повідомила представниця Пенсійного фонду України.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Субсидію не надаватимуть доти, доки не буде погашена заборгованість або укладено угоду про реструктуризацію боргу.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що право на отримання субсидії в Україні є не лише у власників житла, а й у орендарів, які можуть надати необхідні документи для отримання виплат.

Оформлення субсидії, скріншот: YouTube
Оформлення субсидії, скріншот: YouTube

Також особи, які не зареєстровані у житловому приміщенні, можуть звертатися за субсидією за умови надання договору оренди, якщо вони фактично проживають у цьому приміщенні.

Також змінилася умова для ВПО – тепер для отримання субсидій їм не знадобиться наявність договору оренди. Достатньо надати документи, що підтверджують їхнє фактичне проживання за вказаною адресою.

Нагадаємо, кому з українців потрібно у 30 денний термін з'явитися до ПФУ.

Раніше повідомлялося, українці ще можуть отримати "зимову" субсидію: але є один маленький нюанс.

Також, субсидію можуть перетворити на мізер: у якому разі покарають грошима.