Національна стратегія доходів була нещодавно ухвалена урядом. В рамках неї, запланована масштабна реформа у сфері податків до 2030 року.

Про це повідомили на сайті Кабінету Міністрів.

Засідання Кабміну. Фото: скрин відео
Засідання Кабміну. Фото: скрин відео

В одній з частин Постанови, зазначається, що контролюючі податкові органи будуть мати доступ до банківських рахунків платників податків. Про це говориться у частині "Безпека використання даних та доступ до інформації про обсяг та обіг коштів платників податків на їхніх рахунках у банку".

Про цьому уряд запевняє, що ця частина потрібна для покращення ефективності роботи контролерів, у питанні прав платників податків з огляду на безпеку бізнесу та захисту комерційної таємниці. Та і загалом необхідно захистити персональні відомості.

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Метро, ​​українці, кадр з відео
Метро, ​​українці, кадр з відео

В уряді переконані, що така інформація для контролюючих органів покращить аналітику податкових органів. Також це дасть можливості запровадження нових сервісів для тих, хто сплачує податки справно. Зокрема, мова йде про складання проєкт податкових декларацій, що допоможе створити податкову звітність в «один клік». Тобто питання оподаткування стане більш прогресивним, що є базою для цивілізованих систем податків.

Сплата податків, кадр з відео
Сплата податків, кадр з відео

Через те, що ця реформа прямо буде стосуватись платників податків, контролюючі органи повинні повністю змінити свою стратегію роботи, щоб викликати довіру у суспільства.

Нагадаємо, портал Знай інформував, торкнеться всіх власників карток: які зміни готують банки для українців

Раніше на порталі Знай повідомлялося, 100 тисяч пені за кредит, якого не брав: ПриватБанк здивував клієнта новорічним "сюрпризом"

Також, наш портал інформував, ви отримали повідомлення від Приватбанку про миттєву розстрочку: що це означає