Апельсини та банани найбільше купують в холодну пору року, коли сезонні фрукти вже стають недоступними. Перед святами традиційно ціни трохи піднімаються. Тому завжди потрібно бути в курсі актуальних цін на улюблені фрукти.

Сьогодні ми розповімо, які ціни на апельсини та банани в найпопулярніших супермаркетах. Вартість фруктів стала відома з порталу Мінфін.

Ціни на фрукти, скріншот: YouTube
Ціни на фрукти, скріншот: YouTube

Ціна апельсинів

Цінники на апельсини різні і починаються в середньому від 62,90/кг. Вартість залежить від виду та торгової мережі, де їх продають.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Апельсин преміум в середньому коштує 71,45/кг. А от апельсин Туреччина має дешевший цінник - 62,90 /кг. Найдорожче обійдуться апельсини звичайні. За них доведеться заплатити 77, 37 за кілограм в середньому.

Ціна апельсинів. Фото: скрін Мінфін
Ціна апельсинів. Фото: скрін Мінфін

Якщо порівнювати цінники в магазинах, то у Новусі вартість улюбленого фрукта найменша - 54,99/кг. Найбільше українцям доведеться заплатити в Варусі. Адже там ціна за кілограм апельсинів 109,90.

Ціна бананів

Ситуація з бананами трохи інакша. Їх вартість коливається на одному рівні в різних супермаркетах - від 64,80 грн/кг до 64,99 грн/кг.

Ціна бананів. Фото: скрін Мінфін
Ціна бананів. Фото: скрін Мінфін

За місяць ціна бананів зросла майже на 12 гривень. В листопаді кілограм в середньому коштував 53,01 грн, а от в грудні - 64,90 грн.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, за упаковку платимо дорожче: чому преміальні продукти дорожчі за звичайні втричі

Раніше портал Знай інформував, зайде, як у суху землю: в Україні супермаркети оновили ціни на мінералку, соки та кока-колу

Також наш портал повідомляв, до 84 грн за кіло: як під кінець року змінилися ціни на популярні крупи