Українські супермаркети наприкінці року переписали цінники на популярні крупи. Скільки доведеться заплатити українцям, показують дані моніторингу, опубліковані на порталі "Мінфін".

Під кінець грудня у супермаркетах оновилися ціни на рисову, пшоняну, а також манну кашу. У цьому сегменті переважно спостерігається здешевлення. Втім, один із видів рису трохи додав у ціні.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Ціни на рис

Середній цінник на довгий рис знизився з 75,92 до 73,30 гривні за кілограм. Ціни на продукт коливаються в межах 45,50-106,89 гривні за кіло в залежності від торговельної мережі. Довгий пропарений рис подешевшав приблизно на гривню, до 60,97 гривні за кіло. Водночас середня вартість круглого рису підвищилася з 78,01 до 83,79 гривні за кіло.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Ціни на пшоно

Середня вартість пшоняної крупи знизилася рівно на 1 гривню - до 32,73 гривні за кілограм. Водночас 900 грамів цієї крупи можна купити за 16,90 гривні.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Ціни на манку

Манка "Хуторок" подешевшала лише на кілька копійок і пропонується в середньому по 26,33 гривні за 800 грамів. У супермаркетах цінники на продукт коливаються від 24,10 до 27,99 гривні за упаковку.

Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін
Ціни на крупи. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, "зимові" ціни на зелену цибулю, петрушку та кріп: скільки віддамо за вітаміни.

Також наш портал інформував, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.