Зелена цибуля, петрушка та кріп - незамінні продукти, які роблять страви смачнішими та кориснішими. Скільки доведеться заплатити за вітаміни у другій половині грудня, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Популярна зелень, незважаючи на зимовий період, залишається досить доступною для українців. У супермаркетах спостерігається зниження цін на петрушку та зелену цибулю. Водночас кріп трохи подорожчав.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на зелену цибулю

Середня вартість за 100-грамовий пучок - 33,47 гривні. Якщо порівнювати із листопадом, то цінник знизився майже на 7 гривень. У супермаркетах вартість зеленої цибулі коливається від 29,00 до 41,90 гривні за 100 грамів.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення "Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"
Показати ще

Ціни на петрушку

70-грамовий пучок зелені обійдеться в середньому в 23,40 гривні. Для порівняння, у листопаді вартість петрушки становила 34,59 гривні. У супермаркетах продукт можна знайти за різними цінами - від 22,90 до 47,15 гривні залежно від торгової мережі та ваги.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Ціни на кріп

Середній цінник на 70-грамовий пучок кропу піднявся з 41,20 до 41,65 гривні. В той самий час за 250 грамів зелені доведеться викласти 120,65 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, консервований горошок та кукурудза: супермаркети змінили ціни на інгредієнти для новорічних салатів.

Також наш портал інформував, супермаркети знизили ціни на гречку, рис та макарони: і це ще без акцій.

Крім того, ми писали, ціни на "молочку" можуть спустошити гаманець: скільки доведеться віддати за кисломолочний сир, йогурт та олію.