Вже з перших днів нового року ціни на різні категорії продуктів поповзуть догори. Це пов’язано зі швидким ростом інфляції.

Такий невтішний прогноз дав українцям голова НБУ Андрій Пишний. Відповідну заяву було опубліковано на офіційній сторінці НБУ.

Продукти / фото: depositphotos
Продукти / фото: depositphotos

Очільник НБУ вважає, що подорожчання продуктів вже в перші дні наступного року неминуче. Очікується, що ціни почнуть рости і їх зріст на початку буде становити 5%.

Однак в останні дні 2023 року ціни на продукти мають триматися на тому рівні, якому вони зараз є.

Популярні новини зараз
"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

Є декілька чинників, які будуть впливати на зростання продуктів у ціні. В першу чергу – доставка необхідних товарів та продуктів з-за кордону. Логістика зараз стала дорожчою, адже на це затрачається більший час і кошти.

Продукти. Фото: скрін youtube
Продукти. Фото: скрін youtube

Ще один чинник, який вплине на подорожчання овочів та фруктів в Україні – скорочення запасів овочів українського виробника. Величезна частина цих продуктів була розпродана ще восени, а для зимового зберігання закладались овочі в обмеженій кількості. Тож варто бути готовим до того, що навіть українські овочі скоро стануть трохи дорожчими.

Раніше експерти вже попереджали про зміну вартості популярних продуктів. При цьому більшість з них говорять саме про подорожчання.

Нагадаємо, портал Знай інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів

Раніше на порталі Знай повідомлялося, м'ясна нарізка спустошить гаманець: в скільки обійдеться популярна закуска на новорічному столі

Також, наш портал інформував, запасайся поки дешево? Українцям розповіли, що буде з цінами на гречку