На польсько-українському кордоні триває блокада вантажівок, що ускладнює ввезення продуктів і товарів. Чи може це спричинити новорічний дефіцит?

Про це в ефірі "Українського радіо", розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української ради бізнесу Михайло Непран.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Блокада на кордоні не спричинить дефіцит продуктів. Навіть на новорічні свята, коли попит різко зростає – українці зможуть без проблем закупитись усім необхідним. За словами Михайла Непрана, Україна виробляє більшу частину продукції самостійно.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

"Загалом 80% харчової продукції виробляється в Україні. Тому ми можемо бути автономно. Навіть коли почалася повномасштабна війна і коли були перебої з логістикою, у нас не було якихось значних дефіцитів", - заявив експерт.

Зазначається, що усі традиційні страви будуть на новорічних столах українців. При цьому навіть цитрусові не будуть дефіцитними, оскільки їх ввозять не через Польщу.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Водночас експерт попереджає, що можуть виникнути проблеми з кондитерськими виробами. Какао-боби повністю імпортуються й існуючі запаси закінчуються. Перебої з постачанням, ймовірно, не призведуть до дефіциту, але ціни на прилавках можуть змінитися.

Раніше портал Знай повідомляв, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.

Також наш портал інформував, до Нового року ці продукти подорожчають: що потрібно купити українцям вже зараз, список у супермаркет.

Крім того, ми писали, сирна тарілка обійдеться в цілий стан: як змінилися ціни на популярний молочний продукт.