Одна з найпопулярніших закусок на новорічному столі – м'ясна нарізка. Втім, коштуватиме таке задоволення українцям недешево, оскільки ціни не стоять на місці. Скільки доведеться віддати за м'ясні продукти, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Українці вже активно готуються до Нового року. Багато хто, якщо ще не запасається необхідними продуктами, то вже придивляється до цін і формує святковий бюджет. Розглянемо скільки доведеться заплатити, щоб на столі була м'ясна нарізка.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ковбаса

Середній цінник на популярну сирокопчену ковбасу "Алан Брауншвейзька" становить у супермаркетах 660,95 гривні за кілограм. Знайти продукт можна як по 479,90 гривні за кіло, так і в деяких мережах по 829,00 гривні. Цю ж ковбасу, але у фасуванні 375 грамів можна купити досить вигідно, адже середній цінник знизився з 287,75 до 213,89 гривні.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Бекон

Кілограм бекону у грудні подорожчав до 410,19 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця цінник був на рівні 399,43 гривні за кіло. Вартість продукту в різних торгових мережах коливається від 379,00 до 444,00 гривні за кіло.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Буженина

Середній цінник на буженину "Ятрань" підскочив із 493,83 до 498,10 гривні за кілограм. В той самий час буженина запечена з чорносливом обійдеться в середньому 540,18 гривні за кіло, що на 2,5 гривні дорожче, ніж ще місяць тому.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, нові ціни забирають мову: майонез, кетчуп і томатна паста вже майже розкіш.

Також наш портал інформував, будемо з порожніми столами? Експерт розповів, чи загрожує українцям новорічний дефіцит продуктів.

Крім того, ми писали, залазитимемо в кредити, щоб поїсти: нові ціни на рис, соняшникову олію та яйця.