Для всіх наших дорогих та шановних читачів, які під час походу в магазин чи на ринок, уважно стежать за змінами цінників на головні продукти харчування, є одразу кілька важливих новин. Справа у тому, що великі українські супермаркети оновили ціни на гречку, рис та макарони.

Варто одразу наголосити на тому, що в середині грудня популярні серед українців крупи плавно знижуються в ціні. Рекордсменом з "схуднення" у цінниках виявилася так звана "золота крупа" - гречка.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin.

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Вартість гречки

Згідно з відкритою інформацією, станом на 14 грудня, якщо порівнювати з тим же періодом минулого місяця, то середні ціни на гречку встигли знизитись з 30,93 грн/кг до 29,72 грн/кг. Її вартість коштує від 24,70 грн/кг (Ашан) до 39,90 грн/кг (Варус).

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Вартість рису

Довгий рис знизився у ціні з 75,92 грн/кг до 68,83 грн/кг. Круглий рис подешевшав із 78,01 грн/кг до 72,86 грн/кг. Пропарений довгий рис, навпаки, зріс у ціні 62,06 грн/кг до 67,43 грн/кг.

Ціни на рис, скріншот: Minfin
Ціни на рис, скріншот: Minfin

Ціни на макарони

А ось середні ціни на макарони, зокрема на макарони виду "пір'я", ближче до середини листопада, встигли подешевшати всього на кілька копійок. Так, макарони "пір'я" продаються по 26,17 грн/кг, що дешевше ніж минулого місяця – 27,47 грн/кг.

Ціни на макарони, скріншот: Minfin
Ціни на макарони, скріншот: Minfin

Нагадаємо, нові ціни забирають дар мови: майонез, кетчуп і томатна паста вже майже розкіш.

Раніше повідомлялося,не треба хапатися за голову: що робити при поломці електричного лічильника.

Також, мандарини на вагу золота: чому дорожчає головний новорічний фрукт і що буде з цінами далі.