Розмір пенсійних виплат залежить від декількох критеріїв, серед яких й страховий стаж. Але є ситуації, коли в період стажу враховують не тільки офіційну роботу.

З початком повномасштабного вторгнення, кількість українців, які залишилися без роботи зросла, тому частина з них стала на облік в Центрі зайнятості. Багатьох громадян хвилює питання, чи буде врахований період безробіття при виході на заслужений відпочинок.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

На це питання відповіли в одному з управлінь Пенсійного фонду України. Експерти пояснили, коли можуть зарахувати до стажу час на обліку в Центрі зайнятості та як вплине отримання відповідної допомоги від держави. Тому, потрібно врахувати декілька нюансів.

Умови за яких врахують облік по безробіттю в страховий стаж

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

1) якщо людина перебувала на обліку з 1 січня 2004 року

2) отримувала допомогу від держави по безробіттю (не враховується одноразова виплата для організації безробітним підприємницької діяльності та матеріальна допомога в період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації.

Отримання пенсії, скріншот: Facebook
Отримання пенсії, скріншот: Facebook

Тому, якщо всі перераховані вище умови будуть виконані, то цей період ввійде до страхового стажу. Для обчислення пенсії за цей період врахують мінімальну заробітну плату.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв,

Раніше портал Знай інформував, пенсіонери з солідним стажем можуть отримувати доплату: від чого залежить розмір

Також наш портал повідомляв, різдвяна допомога для пенсіонерів: на яку підтримку можуть розраховувати літні українці