У Дніпрі на території селища Ігрень є справжній фантастичний двір.

Про це пише Дніпровська Панорама.

Невеликий акуратний будиночок огортає садок і квітник. А над усім цим, між дерев, над головками квітів підносяться химерні рухливі фігури: молекули, млинці, прапорці, кулі. Це так звані "артвітряки".

Творець цих казкових фігур - корінний житель Дніпра Борис Шевченко. Чоловік люб'язно називає свої творчі винаходи"веселими залізяками з вулиці відпочинку".

джерело: Дніпровська Панорама
джерело: Дніпровська Панорама

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

За словами Бориса, це захоплення дуже популярне в світі. Але в Україні його не так часто зустрінете - адже створення вітряків вимагає не тільки глибоких знань з математики та фізики, механіки та динаміки, а й потрібно мати велику терплячість при роботі з металом.

Єдине, про що шкодує дніпрянин, — що металу, необхідного для виготовлення вітряків, не вистачає, а так би чоловік зробив їх більше.

Зазвичай для вітряків Борис використовує лист алюмінію, так як цей метал легко піддається обробці. Але не завжди по кишені він майстру. Друзі та знайомі вже знають, що найкращий подарунок для нього — лист нержавіючого металу.

джерело: Дніпровська Панорама
джерело: Дніпровська Панорама

Деякі навіть посуд і відра старі приносять.

"Щоб підходило на вітряки, щоб з вітром «шуміло». Всьому радий. Будь-якому шматочку металу", - каже майстер.

Перший вітряк з'явився у майстра Бориса з бажання "підкорити повітря" - створити установку для вироблення енергії за допомогою вітру. Однак і "вітрова станція" не запрацювала настільки ефективно, як планувалося.

"Живемо в низині селища, в яру, серед дерев, будинків вітру у нас тут не дуже багато. Тому освітити будинок не вийде", - посміхається чоловік.

Але наш герой не розчарувався, вирішив робити вітряки для душі. Рідні його підтримали. Дочка Ольга розуміє творчий пошук батька і допомагає, чим може. Вона теж творча особистість-малює, вишиває бісером, розповіді пише, А син Олексій — поет.

джерело: Дніпровська Панорама
джерело: Дніпровська Панорама

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Дніпрянка виростила у дворі екзотичні пітахайї, лимони і мандарини - таке не купиш в магазині

Як повідомляє портал «Знай.uа» На Хмельниччині батько з сином перетворили дитяче хобі на сімейний бізнес - зайці, ведмеді і монстри на будь-який смак

Також «Знай.uа» писав, що Киян кличуть "обкатати" динозаврів - на ВДНГ відкрилася унікальна виставка, діти в захваті