У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара зі студентів незаконно збирали гроші за дипломи бакалаврів. Відповідну інформацію надав видання "Новини Дніпра", посилаючись на заяву прес-служби закладу.

Повідомляється, що в Дніпровському національному університеті ім. Олеся Гончара підтвердили інформацію про те, що збирали зі студентів гроші для отримання диплома бакалавра. Прес-служба закладу пояснила, що ректор прийняв рішення про збір коштів посилаючись на Постанову Кабінету Міністрів України №309 від 30 березня 2011 року.

Відповідь ДНУ ім Олеся Гончара на запит журналістів / фото: Новини Дніпра

Але дія службового розпорядження ректора університету було втрачено згідно листа від Міністерства освіти і науки України. Причина в тому, що розпорядження №309 було скасовано ще 19 лютого 2020 року. У зв'язку з цим оплата за документи про вищу освіту студентів-бюджетників здійснюється державним бюджетом, а студентів контрактників – за рахунок оплати за навчання.

Постанова Кабінету Міністрів України / фото: Новини Дніпра

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Микола Поляков, ректор ДНУ ім Олеся Гончара, підписав службове розпорядження №250 грунтуючись на постанові №309 Кабміну, яке, як вже відомо, втратило свою силу. Отже, глава університету прийняв незаконне розпорядження, дія якого довелося зупинити через звернення до Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, що мер Дніпра Борис Філатов прокоментував ухвалення законопроекту про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Як повідомляв портал Знай.иа, Борис Філатов розповів про нове захоплення. На своїй ділянці Філатов вирішив організувати невеликий город, на якому вже встиг посадити овочі і ягоди.

Також Знай.иа писав, що дніпровський мер Борис Філатов розповів дніпрянам про новий досягненні – в місті відкрився новий притулок для бездомних. Там є всі речі першої необхідності – ліжка, душові, їдальня та інше. Даний притулок може вмістити в себе до 60 осіб.