У Дніпропетровській області 57 дітей з ревматоїдним артритом вже більше півроку обходяться без необхідних медикаментів. Телеканал "ДніпроТВ" розповів детальніше про події у своєму сюжеті.

Ревматоїдний артрит досить складне захворювання, яке може посадити дитину в інвалідний візок і фактично її знерухомити. Лікування даної хвороби не з дешевих – місячна вартість необхідних медикаментів становить від 10 до 30 тисяч гривень.

У Дніпропетровській області 57 дітей не отримують ліків від ревматоїдного артриту / скріншот з відео

Раніше дітям Дніпропетровщини медикаменти постачало Міністерство охорони здоров'я, однак з початку року ліків від них не надходило. У такому разі відповідальність за постачання медикаментів лягає на обласну владу, а та в свою чергу допомагати не поспішає.

Матері хворих дітей влаштували протест під вікнами Обласної державної адміністрації, з проханням врятувати їх дітей від інвалідності. Поспілкуватися з ними вийшла член Департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Шмелько яка заявила, що обласній адміністрації необхідно затвердити тендер на закупівлі з Міністерством охорони здоров'я, нібито без цього вони не можуть виділити кошти з бюджету. Батьки ж стверджують зворотне.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У Дніпропетровській області 57 дітей не отримують ліків від ревматоїдного артриту / скріншот з відео

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що поставка необхідних препаратів була затримана, але гроші за них були сплачені ще у попередньому році. Він пообіцяв якомога швидше розібратися в ситуації і надати хворим дітям ліки.

Нагадаємо, що в Дніпрі ремонтний поїзд збив коляску з півторарічною дитиною.

Як повідомляв портал Знай.иа під Дніпром троє підлітків побили 9-річного хлопчика.

Також Знай.иа писав, що Дніпровська прокуратура подала до суду обвинувальний акт щодо вчителя, який поглумився над 12-річною дівчинкою.