У Ботанічному саду Дніпровського Національного Університету ім. Олеся Гончара розцвів дикий банан. Про рідкісне явище ботсад розповідає на своїй сторінці в Facebook.

Як розповіли спеціалісти Ботанічного саду, дикий банан у них зростає в закритій оранжереї, однак цвіте вкрай рідко. Вся справа в тому, що рослина часто страждає від зимових заморозків з урахуванням своєї теплолюбості.

Як виявилося, в Дніпровському ботсаду зростає саме дикий банан. Його плоди їстівні, проте в них дуже мало м'якоті. У той же час, рослина дає велику кількість насіння, за допомогою яких можна висаджувати нові рослини. Банан цвіте приблизно раз в 4 роки, після чого стовбур відмирає і на його місці виростає новий.

У Дніпрі розцвів дикий банан / фото: facebook.com/botgarddnepr

У ботанічному саду також розповіли і про особливості рослини. Як виявилося, банан не є деревом – це трав’янистий багаторічник. Своєрідний стовбур банана складається з щільно прилеглого листя і може досягати у висоту від 2 до 9 метрів. Щорічно з підземної кореневої системи виростають нові стовбури, які приблизно через 7-9 місяців пускають суцвіття і ще через 90-150 днів достигає врожай.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Якщо звертатися до наукової кваліфікації, то плоди банана є ягодами, оскільки в них міститься досить багато насіння великого розміру. Всі їстівні банани, які ми бачимо на прилавках магазинів, є гібридами.

Нагадаємо, що в Ботанічному саду ДНУ в Дніпрі вперше розквітло екзотичне дерево з Китаю.

Як повідомляв портал Знай.иа в Кривому Розі помітили унікальну бабку, яка занесена в регіональну Червону книгу.

Також Знай.иа писав, що дніпрянка врятувала від загибелі жука-оленя.