На українських ринках з'явилися перші партії кавунів урожаю 2024 року. Цьогоріч сезон кавунів розпочався раніше, ніж зазвичай, і вже зараз можна скуштувати свіжі плоди з Закарпаття та Одещини.

Ціни на перші кавуни цього року дещо вищі, ніж минулого сезону. За даними EastFruit, на оптових ринках кавуни продають по 20-26 грн за кілограм (приблизно $0,49-0,64). Це на 11% більше, ніж було на початку сезону минулого року.

Табурець з кавунами, фото з відкритих джерел
Табурець з кавунами, фото з відкритих джерел

Фермери з південних областей України та Закарпаття вже приступили до збирання врожаю. Основні продажі відбуваються на оптових ринках, таких як "Початок" в Одесі. На цьому ринку ціни на кавуни становлять 22-25 грн за кілограм, а дині продаються за 50-55 грн за кілограм.

Масовий продаж кавунів в Україні розпочнеться ближче до середини липня, коли фермери зберуть більшу частину врожаю. Це може призвести до зниження цін, оскільки на ринок надійде більше продукції.

Популярні новини зараз
"Росія повністю впаде": азербайджанський екстрасенс назвав щасливу для українців дату Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення Українців масово позбавлятимуть водійських прав – нові обмеження торкнуться кожного третього Що потрібно знати при покупці курячих яєць: прості правила, щоб не злягти з отруєнням
Показати ще

Поки що на ринках не з'явилися херсонські кавуни. Продавці з Херсонщини купують одеські кавуни та перепродують їх у своїй області.

Рання поява кавунів на ринку та обмежена кількість пропозицій впливають на поточні ціни. Проте, з розширенням асортименту та збільшенням обсягів продажів, ціни можуть знизитися.

Якщо ви любите кавуни, вже зараз можете насолодитися першими плодами сезону. Слідкуйте за оновленнями на ринку, адже ціни можуть змінюватися в залежності від обсягів пропозиції.

Нагадаємо, Улюблені напої незабаром стануть не по кишені – новий податок має змінити звички українців

Раніше ми розповідали, що Українці можуть залишитись без відомого туалетного паперу: нікому його виробляти

Також, Ціни на популярні продукти стрімко впали - борщ зварите за копійки