Україна стоїть перед серйозними викликами напередодні наступного опалювального сезону. Ситуація ускладнюється масштабними руйнуваннями енергетичної інфраструктури внаслідок російських атак.

Голова ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв в ефірі телемарафону звернув увагу на дві ключові проблеми, з якими можуть зіткнутися мешканці багатоповерхівок.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Перша – це власне виробництво тепла, а друга – його подання на верхні поверхи багатоповерхівок.

За словами експерта, теплостанції здатні забезпечити достатній тиск для подачі тепла лише на 9 поверх. Для більш високих поверхів необхідне додаткове обладнання, зокрема насосні групи з резервними генераторами. Це створює додаткові технічні дзвінки.

Популярні новини зараз
Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців Продай майно – заплати за комуналку: українці вийшли на новий рівень бідності Чоловікам дали 14 днів, щоб з'явитися до ТЦК: хто не встигне – розшук та штрафи
Показати ще

"Я живу у 24-поверховому будинку, тут буде важка ситуація...", - заявляє він.

Харків без світла, скріншот: Telegram
Харків без світла, скріншот: Telegram

Ігнатьєв попередив про можливу паніку на ринку не тільки генераторів, а й паливно-мастильних матеріалів з огляду на обсяги палива, необхідні для забезпечення роботи генераторів у масштабах міст.

Ситуація ускладнюється прогнозами щодо дефіциту електроенергії. За оцінками Сергія Коваленка, генерального директора YASNO, цієї зими дефіцит може досягти 35%. Це означає, що електропостачання може бути доступним лише 6-7 годин на добу.

Нагадаємо, "виносите мозок...": нардеп зізнався, що не знає, як в Україні досі працює інтернет

Як повідомляв "Знай.uа", коли в Україні стане легше з відключеннями світла: енергетики назвали місяць

Знай.ua писав, тривалі відключення світла призведуть до ланцюжка небезпечних наслідків: реальний прогноз