Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які вже на собі встигли перевірити, як це днями жити без світла є дуже важлива інформація. В Україні, за словами експертів з енергосфери, ситуація зі світлом почне покращуватись у серпні, після завершення ремонтів на атомних енергоблоках. Також на це вплинуть зміни погодних умов.

Поточна складна ситуація викликана обстрілами, спекою, обмеженим імпортом електроенергії та літньою ремонтною кампанією.

Про це розповів голова правління компанії "Укренерго" Володимир Кудрицький для одного з українських видань.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

"У серпні ми очікуємо, що закінчаться ремонти на певній частині атомних енергоблоків і буде більшою за доступну потужність. З іншого боку, сподіваємося, що погодні умови не будуть настільки жорсткими і в українській енергосистемі буде більш помірне споживання. Розраховуємо, що в серпні буде більш генеруючою. здібності через закінчення ремонтів і має бути трохи легшим", – заявив він.

Популярні новини зараз
Велике українське місто скоро повністю паралізує: через повітряні тривоги нема кому працювати Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять 50 тисяч українців забиратимуть на війну щокварталу – скільки ще новобранців не вистачає ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар
Показати ще

Високі температури призводять до значного збільшення споживання електроенергії, особливо у годині пікового навантаження. Спека збільшує навантаження на енергомережу, що призводить до частих відключень електроенергії.

Фото: з відкритих джерел Рывненська АЕС
Фото: з відкритих джерел Рывненська АЕС

Зміна погодних умов у серпні, зокрема зниження температури, має сприяти зменшенню споживання електроенергії та полегшити роботу енергосистеми.

Сьогодні ситуація із відключеннями електроенергії залишається складною. Володимир Кудрицький зазначив, що останніми днями ситуація з обмеженням у споживанні електроенергії навіть погіршилася. Основні причини цього – обстріл, спека, зменшення експорту з країн ЄС та ремонтна кампанія.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

"Обстріли продовжуються. І відбуваються, на жаль, досить регулярно. Також – це спека. І той факт, що на вулиці така висока температура, він впливає на збільшення споживання. У нас зараз середнє споживання за добу суттєво вище, ніж те, що було 2-3 тижні тому", – зазначив Володимир Кудрицький.

Літня ремонтна кампанія на електростанціях необхідна для підготовки до зимового періоду, коли споживання електроенергії значно зростає. Завершення ремонтних робіт на велику кількість електростанцій забезпечить максимальну доступну потужність взимку, зокрема на атомних електростанціях.

"Продовжується літня ремонтна кампанія на доволі великій кількості електростанцій. Ця ремонтна кампанія потрібна для того, щоб ми взимку мали максимум можливої ​​доступної потужності наших електростанцій, зокрема атомних", – зазначив голова правління "Укренерго".

Полегшення ситуації з обмеженнями електроенергії слід очікувати у серпні. Збільшення генеруючої здатності через завершення ремонтів та зниження температури допоможе стабілізувати енергосистему.

Нагадаємо, чи буде удар по гаманцях: що станеться з цінами на продукти у липні.

Раніше повідомлялося, що відключень світла можна буде не боятися: вчені готові робити електроенергію "з повітря".

Також, українець придумав, як бути зі світлом 24 години на добу завдяки одному пристрою.