Великі торговельні мережі вкотре перерахували ціни на популярну рибу. Що українцям коштуватиме дорожче, а що порадувало здешевленням, показують дані моніторингу на порталі "Мінфін".

Липень у супермаркетах розпочався з чергового коригування цін, зокрема у сегменті рибної продукції. Так, українцям доведеться витратити більше грошей на купівлю оселедця та сардин, але водночас скумбрія стала дещо доступнішою.

Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube
Риба в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ціни на оселедець

Оселедець слабосолений в українських супермаркетах у середньому пропонується по 157 гривні за кілограм. Якщо порівнювати з попереднім місяцем, то цінник виріс трохи більше, ніж на 1 гривню. У мережі Novus ця риба продається по 149 гривень, а в мережі Megamarket відчутно дорожче – 165 гривень за кіло.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує Українцям пояснили, навіщо світло вимикають уночі, коли всі сплять ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів
Показати ще

Ціни на скумбрію

Середня вартість свіжомороженої скумбрії знизилася зі 154 до 139 гривень за кілограм. За даними моніторингу, рекордний цінник на цю рибу фіксувався у червні 2024 року.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Ціни на сардини

Рибні консерви трохи подорожчали. Наприклад, середня вартість сардин у супермаркетах збільшилася з 59,36 до 60,61 гривні за 230-грамову баночку. Загалом діапазон цін на цей продукт коливається в межах 52,20-64,99 гривні залежно від торгової мережі.

Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рибу. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, ціни "кусаються" ще болючіше: супермаркети встановили нові ціни на зелений горошок, кукурудзу та оливки.

Також наш портал інформував, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Крім того, ми писали, половину зарплати на їжу: експерт пояснив, чому звичні продукти стають розкішшю.