Відкриття депозиту — один із способів зберегти та примножити свої заощадження. Однак виникає питання, який дохід можна очікувати від депозитів у гривні до кінця літа? Про це розповів банкір Дмитро Замотаєв в інтерв'ю для УНІАН.

За словами банкіра, до кінця літа середні ставки за депозитами у гривні залишаться стабільними на рівні 13-14% річних, як і в попередні місяці. Хоча зростання кількості нових вкладів може трохи сповільнитися, загальна тенденція виявиться стабільною.

Людина, яка отримує девіденди за депозит. Фото: freepik
Людина, яка отримує девіденди за депозит. Фото: freepik

Замотаєв зазначив, що зниження облікової ставки до 13%, а також незначне скорочення процентних ставок за тримісячними депозитними сертифікатами не матимуть значного впливу на загальну дохідність гривневих депозитів. Найближчими місяцями ставки будуть диференційовані залежно від терміну вкладів. Наприклад:

  • Депозити на термін від 3 до 6 місяців принесуть близько 12% річних.
  • Вклади на 9-12 місяців обіцяють дохідність у 13-14% річних.
  • Для вкладів на 1,5-2 роки можна очікувати 14-14,5% річних.
  • Довгострокові депозити на 2-2,5 роки матимуть найбільшу дохідність — до 15% річних.

У травні ставки на ультракороткі депозити знизилися на 3-4%, і тепер вони складають 6-7% річних на вклади до одного місяця та 10-11% на тримісячні депозити. Влітку ситуація залишатиметься стабільною, з поступовим переорієнтуванням банків на довгострокові депозитні програми. Це означає, що вже на початку осені такі депозити можуть скласти 25-30% від усіх депозитів.

Популярні новини зараз
"Мені пох*й, хто там воював - здохніть всі": в Одесі неадекватний фітнес-тренер накинувся на військових ПриватБанк почав блокувати карти пенсіонерів: хто потрапляє під удар Чоловіків почнуть карати за відсутність цього документу: кому треба поквапитись Українців очікує подорожчання двох комунальних послуг: кому готуватись до тарифного "нокауту"
Показати ще

Економічні умови в Україні залишатимуться сприятливими для розвитку гривневих депозитів не лише до кінця літа, а й до завершення 2024 року. Національний банк у червні знизив облікову ставку з 13,5% до 13%, враховуючи низький рівень інфляції та позитивні інфляційні прогнози.

Нагадаємо, 10 800 грн для кожного члена сім'ї: хто отримає відчутну підтримку

Раніше ми розповідали, що Допомогу можна відновити: що вплине на позитивне рішення

Також, "Щоб тратити, потрібно заробляти": суддя "МастерШеф" похизувався своїми симпатичними крихітками