Евакуація з прифронтових територій є вкрай важливим заходом для забезпечення безпеки населення, особливо для тих, хто має вразливі категорії в складі сім'ї. Уряд разом із міжнародними організаціями продовжує надавати необхідну допомогу евакуйованим родинам з Сумщини та Харківщини.

Однією з важливих ініціатив є додаткова грошова підтримка для сімей з дітьми, особами з інвалідністю, багатодітних та малозабезпечених родин. Це сприяє полегшенню їх адаптації до нових умов проживання та забезпечує необхідну фінансову підтримку в складний період.

Хто може отримати допомогу

Гроші
Гроші

  1. Сім'ї, де є особа або дитина з інвалідністю до 18 років.
  2. Багатодітні сім'ї з дітьми до 18 років.
  3. Сім'ї, де дітей виховує одинока мати чи батько.
  4. Малозабезпечені сім'ї з дітьми до 18 років.

Кожен член сім'ї отримає одноразову виплату у розмірі 10 800 грн. Наприклад, багатодітна малозабезпечена сім'я з 5 людей отримає 54 000 грн.

Популярні новини зараз
Українцям стане складніше переоформити авто: що зміниться Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен
Показати ще

Як отримати допомогу:

  • якщо ваша родина евакуюється організованими засобами вашою ОВА (Обласною Військовою Адміністрацією), додатково звертатись не потрібно, виплата буде здійснена автоматично;
  • якщо родина виїжджає самостійно, треба після евакуації звернутись до найближчого управління соціального захисту в новій громаді із заявою на отримання допомоги.

Грошова допомога. Фото: скрін youtube
Грошова допомога. Фото: скрін youtube

Кошти будуть зараховані на рахунок одного з членів сім'ї або виплачені через Укрпошту. Проєкт реалізується Мінсоцполітики та Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) для надання екстреної додаткової підтримки евакуйованим родинам.

Нагадаємо, зміни в соціальній допомозі: що чекає на українців

Раніше ми писали про те, що допомога від УВКБ ООН: чи потрапляєте ви в список

Крім того, Знай.ua повідомляв, у відпустку з повними карманами: українці можуть отримати грошову допомогу на оздоровлення - які умови