З 1 липня 2024 року деяким українцям обмежать пільги – проїзд у громадському транспорті у певний період часу буде платним. Про це йдеться у матеріалі "Суспільного".

У Житомирі встановлять тимчасові обмеження щодо безоплатного проїзду пільговиків у громадському транспорті. Це нововведення почне діяти з 1 липня 2024 року.

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

Виконувач обов'язків керівника міського управління транспорту та зв'язку Микола Єрмаков пояснив, що обмеження стосуються пенсіонерів та людей з інвалідністю ІІІ групи.

Зазначається, що безкоштовний проїзд для цих категорій пільговиків діятиме лише з 10:00 до 16:00. До 10:00 та після 16:00 вартість квитка становитиме 5 гривень.

Популярні новини зараз
Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих
Показати ще

Громадський транспорт. Фото: скрін youtube
Громадський транспорт. Фото: скрін youtube

"5 гривень — це незначна вартість, яка встановлена для такої пільгової категорії, але для комунального підприємства — це певний дохід, яким вони можуть покрити зрощення електроенергії", – зазначив Микола Єрмаков.

До того ж чиновники впевнені, що така ініціатива допоможе не лише підтримати комунальне підприємство, а й розвантажити транспорт у піковий годинник, щоб жителі, які працюють комфортно, добиралися до своїх робочих місць.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, громадський транспорт коштуватиме дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи.

Також наш портал інформував, 90 безкоштовних поїздок на рік: малозабезпеченим частково скасують плату за громадський транспорт.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, міський транспорт може бути безкоштовним для вас: що потрібно знати.