Ранкова кава – обов'язковий ритуал багатьох українців. Однак тепер коштуватиме він дещо дорожче. Як змінилися ціни, показують дані порталу Мінфін.

У великих торгових мережах встановили нові ціни на розчинну каву. Дорожче українцям обійдеться й цукор, а також як і раніше, "кусаються" ціни на молоко, яке часто додають у гарячий напій.

Ціни на каву, скріншот: YouTube
Ціни на каву, скріншот: YouTube

Ціни на каву

Кава "Nescafe Gold" у середньому пропонується по 369,50 гривні за 210-грамову упаковку. Найнижчий цінник встановлений у супермаркетах Auchan – 340,70 гривні за упаковку. Найдорожче кава у Megamarket – 398,30 гривні. Варто зазначити, що місяцем раніше напій був відчутно дешевшим – 352,43 гривні.

Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін
Ціни на каву. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів Усі гроші на платіжки: українцям повідомили про плани підвищити ще один тариф Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Приймати ванну будемо тільки у свята: водопостачання може подорожчати майже вдвічі
Показати ще

Ціни на молоко

Середня вартість молока "Простонаше 1%" у супермаркетах становить 43,74 гривні за 900 мл. Вже якийсь час цінник залишається незмінним. Молоко "Яготинське 2,6%" трохи подешевшало – з 44,70 до 42,48 гривні за 900 мл.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Ціни на цукор

Цукор в українських супермаркетах подорожчав у середньому трохи більше ніж на 1 гривню – до 30,62 гривні за кілограм. Найдешевше продукт пропонується в мережах Auchan та Metro – 29,90 гривні за кіло.

Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цукор. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, АТБ, Auchan, Varus та Fozzy Group готуються підняти ціни: через відключення світла заплатимо набагато більше.

Також наш портал інформував, ціни пригнічують апетит: супермаркети змінили вартість сосисок, ковбасок та бекону.

Крім того, ми писали, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.