В Україні спостерігається зниження цін на молоді овочі – моркву, цибулю та капусту. Про це свідчать дані проєкту EastFruit та порталу "Мінфін".

Виробники змушені практично щодня переглядати ціни на моркву нового врожаю – у бік здешевлення. Приблизно за тиждень овоч подешевшав у середньому на 26% – до 28-35 гривень за кілограм.

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Ця тенденція має сезонний характер. Коренеплоди стрімко надходять на ринок, збільшуючи пропозицію. Водночас попит з боку покупців є досить стриманим. Виробникам не залишається нічого, окрім як знижувати ціни, щоб реалізувати продукцію.

За даними моніторингу, молода морква на українському ринку продається в середньому на 48% дешевше, ніж наприкінці червня минулого року. Фермери прогнозують, що овоч дешевшатиме і далі, оскільки кількість продукції на ринку зростатиме, а попит зменшуватиметься.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" та "Газмережі" дали час до 5 липня: що має зробити кожен споживач Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес
Показати ще

Ціни на овочі, скріншот: YouTube
Ціни на овочі, скріншот: YouTube

Ціни на цибулю та капусту

Водночас у супермаркетах відчутно знизилися ціни на молоду цибулю. Якщо у травні кілограм овочів у середньому продавався по 48,26 гривні, то під кінець червня цінник упав до 17,36 гривні за кіло.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

З молодою капустою ситуація аналогічна. Середня вартість зменшилася з 28,85 до 9,31 гривні за кілограм, тобто приблизно втричі.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ціни рвонули вгору: скільки тепер заплатимо за зелену цибулю, печериці та часник.

Також наш портал інформував, з "худим" гаманцем залишиться тільки слинки пускати: скільки коштуватиме шашлик зі свинини та сало.

Крім того, ми писали, беріть із собою більше грошей: супермаркети встановили нові ціни на гречку, вершкове масло та яйця.