Побутовим споживачам електроенергії необхідно оновити дані, щоб уникнути неприємних наслідків у платіжках. Відповідна інформація опублікована на офіційній сторінці "Закарпаттяобленерго" у соціальній мережі facebook.

Енергетики нагадали українцям про необхідність зняти та своєчасно передати показники лічильника електричної енергії. Процедура обов'язкова, зокрема, і для тих, хто тимчасово не проживає вдома і не користується світлом.

Електролічильник. Фото: скрін youtube
Електролічильник. Фото: скрін youtube

Щоб уникнути неприємних наслідків, робити це слід протягом останніх днів місяця та у перші дні наступного – з 29 червня по 3 липня.

Якщо дані про споживання не передавати або робити це не у встановлений період, то наслідки в платіжці не забаряться. Оператор системи розподілу розрахує середнє споживання за попередній період і на підставі цих даних буде сформовано суму до сплати.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Наприклад, якщо людина не проживає вдома і фактично споживання дорівнює нулю, то сума в рахунку неприємно здивує, особливо з урахуванням нового тарифу 4,32 грн/кВт. Стосується це і тих, хто намагався ощадливо споживати електроенергію, але забув передати показники.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, наступний крок – 8 гривень за кВт? Міністр енергетики поставив крапку у тарифному питанні.

Також наш портал інформував, тариф на світло: скільки доведеться платити, якщо удари по енергосистемі триватимуть.

Крім того, ми писали, космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів.