Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які уважно стежать за економічною обстановкою в країні, ми маємо важливі новини. Так, за словами економістів, в Україні не слід очікувати різкої зміни курсу в короткостроковій перспективі, проте не виключено, що поступова девальвація гривні продовжуватиметься.

Таку думку висловив голова департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Віталій Ваврищук.

Курс долара. Фото: Youtube
Курс долара. Фото: Youtube

"У частині валютної політики, одним із найбільших досягнень Національного банку є те, що він зважився на помірну, контрольовану девальвацію гривні. Звичайно, НБУ не дає жодних орієнтирів щодо динаміки та глибини можливої ​​девальвації курсу, але на ринку склалося таке розуміння, що ці рухи навряд чи будуть різкими. Навряд чи ми бачитимемо різку зміну обмінного курсу за короткий проміжок часу", - сказав Ваврищук під час презентації Центру економічної стратегії "Макропрогноз 2024-25: як зміниться економіка, ціни та курс".

Він зазначив, що нинішні темпи девальвації не створюють значних незручностей ні громадянам, ні бізнесу.

Популярні новини зараз
За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови
Показати ще

Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube
Курс долара в Україні, скріншот до відео з каналу "акценти" в YouTube

"Але ми всі пам'ятаємо про величезні дисбаланси зовнішніх рахунків. Ми розуміємо, що ці дисбаланси потрібно поступово закривати. Тому тут я думаю, що всі ми погоджуємося, що поступова девальвація гривні продовжуватиметься", - сказав Ваврищук.

Нагадаємо, валютна гойдалка або повний штиль: що буде з доларом до кінця літа.

Раніше повідомлялося, курс долара та євро стрімко падають: гривня показала силу навіть під час війни.

Також, такого в Україні ще не було: долар "підскочив" до максимальної позначки.