Пенсійне посвідчення має бути у кожного, хто отримує відповідні виплати, оскільки воно підтверджує статус людини. Бувають ситуації, коли його потрібно відновити, наприклад, у разі втрати.

Посвідчення потребує заміни у кількох випадках. Зокрема, якщо старе посвідчення виявилося непридатним, було втрачено або на людину чекає призначення пенсії іншого виду, а також у разі зміни обставини опіки та піклування. Усі ці пункти є підставою заміни документа.

пенсійне посвідчення, фото Unian
пенсійне посвідчення, фото Unian

У Соціалці підказали, що для цього потрібно. Після заміни посвідчення у пенсійній справі робиться відповідна відмітка.

Так, для заміни подається заява до сервісного центру Пенсійного фонду. Також просять зібрати пакет наступних документів:

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще
  • документ, що засвідчує особу/повноваження особи як представника;
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта для фізичних осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовилися від прийняття РНОКПП та мають відповідну позначку у паспорті;
  • фото;
  • зразок підпису (для електронного пенсійного посвідчення).

Нове пенсійне посвідчення можна отримати у сервісному центрі ПФУ, який ви вказали у заяві, але якщо йдеться про електронне пенсійне посвідчення – його видають у зазначеному у заяві відділенні банку.

ПФУ. Фото: скрін youtube
ПФУ. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що пенсіонери можуть оформити доплату: щомісяця по 10% від прожиткового мінімуму.

Раніше ми повідомляли, що не варто нехтувати допомогою: як отримати гроші тим, кому вони справді потрібні.

Також стало відомо, що ПФУ виплачує субсидії на окуповані території: скільки і кому – ніхто не знає.