В Україні є кілька категорій громадян, які можуть подорожувати залізницею безкоштовно або зі знижками.

Ось хто може розраховувати на такі пільги від "Укрзалізниці":

  • Люди з інвалідністю та їх супроводжуючі: особи з інвалідністю І та ІІ групи, а також діти з інвалідністю та їх супроводжуючі можуть отримати знижку 50% на поїздки з 1 жовтня до 15 травня. Ті, хто має інвалідність пов'язані з війною, можуть подорожувати безкоштовно щорічно (в обидві сторони) чи з 50% знижкою у ті самі дати.
  • Ветерани та учасники бойових дій: ветерани Другої світової війни віком від 85 років, учасники бойових дій, а також особи з інвалідністю III групи можуть їздити безкоштовно раз на рік або з 50% знижкою раз на два роки.
  • Батьки загиблих військовослужбовців: батьки загиблих або зниклих безвісти під час служби військових мають право на безкоштовні поїздки раз на два роки або зі знижкою раз на рік.

Вагони Укрзалізниці
Вагони Укрзалізниці

Також пільгами можуть скористатися діти та студенти:

  • Діти до 6 років: можуть їздити безкоштовно без проїзного документа, якщо не вимагають окремого місця.
  • Діти від 6 до 14 років: отримують 25% знижку на квитки.
  • Студенти: можуть купувати квитки за половину вартості у загальних та плацкартних вагонах, а також у вагонах 2-3 класу. У вагонах найвищого класу (купе, СВ) діє повна вартість квитка.

Ці пільги значно полегшують життя багатьом українцям, роблячи поїздки залізницею доступнішими для різних категорій громадян, від дітей до ветеранів.

Популярні новини зараз
Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..." Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Раніше ми писали про те, що сім'ї можуть розраховувати на пільги в оплаті житла та комуналки: знижку дають за добрі справи

Крім того, Знай.ua повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима насамперед.

Читайте також: українцям можуть дати значну знижку на електроенергію: кому "уріжуть" платіжки