Деякі громадяни України можуть отримати значну знижку на оплату комунальних послуг, у тому числі електроенергії, яка значно подорожчала з 1 червня. Про це повідомляє Пенсійний фонд.

Багатодітні сім'ї мають змогу отримати 50-відсоткову знижку на оплату електроенергії та інших комунальних послуг. Ця пільга призначається за умови, що середньомісячний сукупний дохід сім'ї за останні 6 місяців не перевищує 4240 гривень на особу.

Оплата комунальних послуг, кадр з відео
Оплата комунальних послуг, кадр з відео

"Наприклад, мати виховує трьох дітей і її дохід становить 10000 грн на місяць. Середньомісячний сукупний дохід сім’ї за період, який враховується для визначення права за шість місяців, на момент звернення на одного члена сім’ї становить 2500 грн. Це менше 4240 грн, тому сім’я має право на отримання пільги", - пояснили у ПФУ.

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube
Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Штрафи, документи, дипломи, картки та навіть сім'я: які дані з липня потрапляють до ТЦК Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Утримувати тариф більше не будуть: восени на українців чекає новий удар по гаманцях У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити
Показати ще

Підтримка надається цій категорії населення незалежно від виду житла та форми власності на нього.

Ця пільга може відчутно вберегти гаманець багатодітних українців, адже з 1 червня в Україні на 60% подорожчала електроенергія. Тепер вартість кіловата становить 4,32 гривні. Ця ціна діятиме до червня 2025 року.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Також наш портал інформував, пенсіонера змусили заплатити за "вигаданий" рахунок: на думку ДПЕК, 51 904 кВт/год на місяць – це цілком реально.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, ви подивитеся на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень.