В українських супермаркетах спостерігається чергова хвиля подорожчання. Покупцям доведеться витратити значно більше грошей на буженину, твердий сир та ковбасу. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

На столі українців можуть набагато рідше з'являтися такі популярні продукти, як твердий сир, буженина та копчена ковбаса. Через чергове зростання цін дозволити собі таку їжу зможуть далеко не всі.

Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube
Ціни на ковбасу, скріншот: YouTube

Ціни на буженину

Середня вартість буженини "Ятрань" збільшилась із 528,10 до 544,06 гривні за кілограм. Найдешевше продукт пропонується в мережі Megamarket – 501,80 гривні, а найвищий цінник у Metro – 603,72 гривні за кіло. Буженина запечена з чорносливом подорожчала відчутніше - з 523,31 до 557,60 гривні за кіло.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити
Показати ще

Ціни на сир

Сир твердий "Звени Гора" голландський 45% подорожчав у середньому трохи більше ніж на 60 гривень - до 487,97 гривні за кілограм. Водночас знизилася середня вартість сиру "Комо" традиційна - з 425,16 до 408,39 гривні за кіло.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Ціни на ковбасу

Ковбаса копчена "Алан Брауншвейзька" сирокопчена в середньому коштуватиме 829,37 гривні за кілограм. Менше, ніж за місяць, продукт додав у ціні 64,57 гривні. Ковбаса копчена "Глобине" cалямі варено-копчена подорожчала з 102,26 до 124,97 гривні за 460 грамів.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, на полицях нові цінники: скільки доведеться витратити на майонез, кетчуп та маринад.

Також наш портал інформував, ціни пригнічують апетит: супермаркети змінили вартість сосисок, ковбасок та бекону.

Крім того, ми писали, полиці у магазинах спорожніють? Чому хліб може стати дефіцитним продуктом.