З 1 липня у Словаччині набирають чинності нові правила для біженців, зокрема для українців, які виїхали за кордон. За новими правилами, мігранти можуть перебувати у притулку не більше 120 днів з моменту першого поселення.

Якщо іноземця з будь-якої причини позбавили тимчасового притулку, він більше не матиме права на безоплатне житло. Ці зміни можуть "вдарити" по українцях, які виїхали до Словаччини. Однак, є категорії, які можуть розраховувати на продовження перебування у притулку. Це:

Українські біженці
Українські біженці

  1. Люди віком 65 років і старше.
  2. Особи з інвалідністю.
  3. Одинокі мати або батько з дитиною до 5 років.
  4. Біженці, які належать до вразливих груп.
  5. Особи, які за рішенням суду доглядають за дитиною до 5 років.
  6. Діти до 5 років.

Громадські організації закликають доопрацювати закон, щоб краще врахувати потреби незахищених громадян. Словаччина наразі є однією з країн, де кількість українських біженців зростає, і вже досягла приблизно 120 тисяч осіб.

Нагадаємо, українці загрожують обвалити ринок праці у Польші: вже на межі катастрофи

Популярні новини зараз
Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Раніше ми писали про те, що прихисток більше не дадуть: більше не раді українцям

Вам буде цікаво дізнатися сотні українців на межі депортації з Норвегії: що сталося