Голова баварської опозиційної партії ХСС у Бундестазі, Александер Добріндт, запропонував висилати українських біженців з Німеччини, якщо вони не зможуть знайти роботу.

Він висловив цю думку в інтерв'ю для німецької газети Bild, яке потім цитувало видання ZDF. Добріндт сказав, що через більше ніж два роки після початку війни українські біженці в Німеччині повинні або працевлаштуватися, або повернутися до безпечних районів західної України.

Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube
Українські біженці в Німеччині, скріншот: YouTube

Він критикує ситуацію, коли багато людей у Німеччині отримують соціальну допомогу за рахунок платників податків, і вважає, що біженці повинні активно шукати роботу як частину їхньої інтеграції в німецьке суспільство.

Цю пропозицію різко розкритикували представники урядової коаліції. Заступник лідера соціал-демократів Дірк Візе сказав в інтерв'ю Bild, що ХСС повинна соромитися таких заяв.

Популярні новини зараз
З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить Українцям заплатять 20 тисяч гривень, але треба поквапитись Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою
Показати ще

Він додав, що партії слід прибрати зі своєї назви букву "Х", яка означає "християнська". Візе підкреслив, що Путін продовжує бомбардувати Україну, і Добріндт хоче відправити туди жінок і дітей, які, можливо, вже втратили своїх рідних на війні.

Українські біженці тримають прапор Польщі та України
Українські біженці тримають прапор Польщі та України

Лідер партії "Зелених", яка є частиною уряду, Омід Нуріпур, також не погодився з пропозицією Добріндта. Він сказав, що думка про те, що українці приїжджають до Німеччини тільки заради соціальної допомоги, не враховує жахливі умови війни, яку розпочав Путін.

Таким чином, пропозиція Добріндта висилати безробітних українських біженців викликала хвилю обурення серед представників німецького урядового союзу, які вважають її негуманною і такою, що не враховує важку ситуацію, в якій опинилися українці через війну.

Також наш портал інформував, 70-річний француз приїхав до Києва, щоб стати волонтером: готовий проміняти пенсію у Тулузі на війну

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що нові обмеження для українських біженців у Швейцарії

Вам буде цікаво дізнатися Норвегія виплатить грошову допомогу українцям: скільки можна отримати