До кінця 2024 року не передбачено підвищення пенсійних виплат, проте деякі громадяни матимуть змогу отримати індивідуальні доплати до окремих святкових днів. Про це "24 Каналу" розповів експерт із питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін.

За словами експерта, масштабного підвищення пенсій до кінця року вже не буде, проте є індивідуальні перерахунки. Наприклад, частина пенсіонерів зможе одержати разовий бонус на День Незалежності.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Кому і скільки доплатять

Громадяни з інвалідністю внаслідок війни, а також колишні в'язні концентраційних таборів, гетто тощо, які мають групу інвалідності, отримають:

  • 3100 гривень – за інвалідності І групи;
  • 2900 – при інвалідності ІІ групи;
  • 2700 – при інвалідності ІІІ групи.

Учасникам бойових дій, постраждалим учасникам Революції Гідності та колишнім неповнолітнім в'язням концентраційних таборів виплатять по 1000 гривень.

Популярні новини зараз
Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком" Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось Українців змусять повернути допомогу – кого заженуть у мінус Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило
Показати ще

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

Українці, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, отримають одноразово 3100 гривень.

Учасникам війни та колишнім в'язням концентраційних таборів, гетто тощо, особам, які насильно вивезені на примусові роботи, дітям партизанів доплатять по 450 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат.

Також наш портал інформував, ризикуєте власними виплатами: у ПФУ дали повчання всім пенсіонерам.

Крім того, ми писали, окрім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.