Українцям планують встановити нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. Подорожчання буде локальним і торкнеться лише мешканців міста Покров у Дніпропетровській області.

Якими будуть нові ціни на комунальні послуги та із чим пов'язаний перерахунок тарифів, пояснили на офіційному сайті Покровської міської ради.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Споживачі незабаром не зможуть обійтись без субсидії, оскільки місцевий водоканал планує встановити нові тарифи на воду та каналізацію на рівні 130,68 гривні за кубометр.

Такий крок пояснюють подорожчанням складових тарифу, зокрема, збільшенням витрат на електричну енергію, паливо.

Популярні новини зараз
Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків
Показати ще

"Причинами перегляду тарифів є значні зміни основних складових відносно врахованих в тарифах, а саме підвищення ціни на електроенергію, паливно-мастильні матеріали, реагентів, запчастин, збільшено рівень мінімальної заробітної плати тощо", - йдеться у повідомленні.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін
Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

Так, за централізоване водопостачання доведеться платити по 88,74 гривні за кубометр із ПДВ, а за централізоване водовідведення – 41,94 гривні за кубометр із ПДВ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, знімаєте свідчення неправильно та переплачуєте: українці отримали інструкцію щодо лічильників.