Українські пенсіонери можуть отримувати виплати зручним для себе способом – через "Укрпошту" чи на банківську картку. Фахівці Пенсійного фонду нагадали, як змінити спосіб отримання пенсії не виходячи з дому.

Якщо пенсіонер не бажає отримувати виплати у поштовому відділенні, він може перевести пенсію на банківську картку. При цьому є можливість обрати зручний банк із переліку уповноважених установ.

Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube
Пенсійні картки. Фото: скриншот Youtube

Пенсійний фонд нагадав порядок процедури переходу на інший спосіб отримання виплат.

Так, насамперед пенсіонер повинен особисто звернутися до банку, клієнтом якого бажає стати, та відкрити рахунок для зарахування пенсійних виплат.

Популярні новини зараз
Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ
Показати ще

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Далі необхідно подати заяву на переведення пенсії з пошти на банківську картку. Для цього можна скористатись вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду.

Щоб не виникло проблем із зарахуванням пенсії на картку, мають бути дотримані наступні вимоги:

  • рахунок має бути відкритий в одному з уповноважених банків;
  • поточний рахунок відкривається саме для зарахування пенсійних та інших соціальних виплат;
  • рахунок має бути активним.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, Пенсійний фонд пояснив, як подати спрощену заяву на субсидію: впорається кожен.

Також наш портал інформував, яка пенсія матиме особи на повному державному утриманні: особливості для різних категорій.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, заплатите більше, ніж "заробите": любителів "заробити" на смерті близької людини суворо попередили.