Деякі українські паперові гривні можна продати навіть дорожче, ніж рідкісні колекційні монети. На які банкноти слід звертати увагу, йдеться на спеціалізованому ресурсі violity.

Знайти рідкісні українські монети, які оцінюються у десятки тисяч гривень – завдання вкрай непросте. А ось з банкнотами успіх може посміхнутися швидше. Деякі паперові гривні колекціонери можуть придбати за непогані гроші, а найприємніше – знайти їх можна навіть у своєму гаманці.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Так, на онлайн аукціон виставили три купюри номіналами 20, 50 та 100 гривень. Власник виставив вражаючий цінник – 30 тисяч гривень. Як виявилося, всі три банкноти мають рідкісну особливість - однаковий серійний номер.

"Лот, який налічує три купюри номіналом 20 гривень, 50 гривень, 100 гривень з однаковим щасливим серійним номером
8888808", - зазначив продавець.

Популярні новини зараз
На українців чекають додаткові квитанції: комуналка ще більше випатрає гаманці Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Банкноти із однаковим серійним номером. Фото: violity
Банкноти із однаковим серійним номером. Фото: violity

Найбільше колекціонерів цікавлять банкноти з незвичайними серійними номерами, наприклад які складаються з однієї й тієї ж цифри. Стан купюри також відіграє важливу роль - м'яту і зношену точно ніхто не купуватиме.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українцям показали, на яких монетах можна непогано заробити: реально знайти навіть будинки в скарбничці.

Також наш портал інформував, монети, які НБУ вивів з обігу, із задоволенням заберуть колекціонери: скільки можна заробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, за старі 25 копійок українці можуть отримати солідну пачку готівки: у чому особливість монетки.