В Україні посилять контроль якості питної води цього літа, особливо під час віялових відключень електроенергії.

Про це стало відомо після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке провів Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко за дорученням Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля.

як і скільки пити води. Фото: Youtube
як і скільки пити води. Фото: Youtube

На зустрічі обговорювалися ризики, пов'язані з епідеміологічною ситуацією, та необхідність посиленого контролю якості питної води у спекотний сезон.

Керівники місцевої влади, департаменти охорони здоров'я та центри контролю та профілактики хвороб отримали конкретні доручення. Їм було вказано забезпечити населення якісною питною водою, створити запаси реагентів та засобів для очищення та знезараження на водопостачальних підприємствах, а також регулярно проводити моніторинг якості води.

Популярні новини зараз
Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався Зміни у військових квитках: що потрібно знати кожному
Показати ще

вода
вода

Міністр охорони здоров'я закликав учасників до постійного інформування населення про правила експлуатації індивідуальних колодязів, ризики вживання забрудненої води та заходи щодо знезараження.

Також особливу увагу буде приділено профілактиці гострих кишкових інфекцій, харчових токсикоінфекцій, ботулізму та холери.

Нагадаємо, з скільки доведеться платити за газ у 2024: сум, як з водою, світлом і квартплатою

Раніше ми писали про те, що ще одна платіжка почне витягувати більше грошей: нардеп попередив про суттєве подорожчання

Прострочили платіжку за воду: за якої заборгованості загрожує відключення