У "Київводоканалі" заявили про необхідність перегляду тарифів на централізоване водопостачання. Про це підприємство заявило у відповідь на запит видання "Комерсант український".

У комунальному підприємстві заявили, що тарифи для підприємств мають встановлюватись щороку. При цьому зазначили, що рішення регулятора про скасовування підвищення цін вважають незаконним.

Водопостачання. Фото: скрін youtube
Водопостачання. Фото: скрін youtube

Фахівці водоканалу наголошують, що через відсутність коригування тарифів підприємство не отримує необхідних доходів, щоб підтримувати свою діяльність, зокрема проводити модернізацію інфраструктури.

"Крім того, без можливості коригування тарифів відповідно до зростання витрат, Товариство має обмежені ресурси для забезпечення належного обслуговування інфраструктури та своєчасного реагування на аварійні ситуації", - кажуть у "Київводоканалі".

Популярні новини зараз
Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду
Показати ще

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube
Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

На даний момент клієнти підприємства платять за холодну воду по 16,164 гривні за куб та по 14,220 гривні за каналізацію. Раніше Нацкомісія пропонувала провести двоетапне підвищення тарифів: спочатку на 34,2%, а потім ще на 15%

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ще одна платіжка почне витягувати більше грошей: нардеп попередив про суттєве подорожчання.

Також наш портал інформував, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці переплачують за комуналку шалені суми: що потрібно терміново перевірити, щоб заощадити.