Вже незабаром мешканці багатоквартирних будинків зіткнуться зі значним підвищенням тарифів на послуги з управління будинками. Це зростання пов'язане зі збільшенням вартості електроенергії, що використовується для освітлення місць загального користування та роботи ліфтів.

Нові тарифи передбачають, що мешканці, які проживають вище першого поверху, платитимуть 7,02 грн за квадратний метр. Для тих, хто мешкає на першому поверсі і не користується ліфтами, вартість складе 5,72 грн за квадратний метр. Ці зміни безпосередньо пов'язані зі збільшенням витрат на електроенергію.

Комунальні платіжки, скріншот: YouTube
Комунальні платіжки, скріншот: YouTube

Зростання тарифів обумовлено підвищенням вартості електроенергії для освітлення місць загального користування на 0,14 грн за квадратний метр, а також для роботи ліфтів – на 0,21 грн за квадратний метр. Ці додаткові витрати призвели до перегляду тарифів на управління багатоквартирними будинками.

З такою реальністю зіткнулися мешканці Обухівського району. Вони були попереджені про неминуче підвищення тарифів на послуги з управління багатоквартирними будинками. Комунальне підприємство "Підприємство по обслуговуванню житла Української міської ради" повідомило про автоматичне коригування тарифів через підвищення вартості електроенергії та мінімальної заробітної плати.

Популярні новини зараз
Пенсії можуть поменшати: люди недоотримують тисячі гривень ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах Це незаконно: чого не можуть робити ТЦК під час перевірки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Очікується, що нові тарифи збільшать щомісячні комунальні платежі для мешканців багатоповерхівок. Це може створити додаткове фінансове навантаження на багато сімей, що вимагає перегляду бюджетів та, можливо, зміни споживчих звичок.

Нагадаємо, Ситуація зі світлом кардинально зміниться: 5 атомних блоків "йдуть" на ремонт

Раніше ми розповідали, Якщо не хочете переплачувати за гарячу воду: у "Київтеплоенерго" дали пораду споживачам

Також, Космічні платіжки – найкращий мотиватор: новий тариф на світло має "перевиховати" споживачів