При підвищенні тарифу на світло для населення переслідувалася мета не лише залучити додаткові гроші для відновлювальних робіт. Про це натякнув голова "Черкасиобленерго" Вадим Яненко, говориться у матеріалі "Суспільного".

Новий тариф на електричну енергію допоможе не лише залучити кошти для підготовки енергосистеми до опалювального сезону, а й "перевиховати" населення, навчивши економніше використовувати ресурс.

Економія електроенергії. Фото: скрін youtube
Економія електроенергії. Фото: скрін youtube

"Нічого так не заставляє економити, як високий тариф. Це така світова практика — підвищений тариф. В такому випадку однією зі складових наслідків підвищення тарифу буде все-таки зменшення споживання електроенергії кожним споживачем. Тому підняття тарифу доволі обґрунтоване", - заявив Вадим Яненко.

Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube
Тарифи на електроенергію Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Списують гроші, навіть якщо вимкнено інтернет: українець попередив клієнтів Vodafone Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК Графіки відключення електроенергії на 25 червня Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше
Показати ще

Водночас чиновник обленерго наголосив, що внаслідок ворожих атак Україна втратила більше половини потужностей, тому підвищення тарифу є повністю обґрунтованим.

Вадим Яненко додав, що якщо взяти за приклад домогосподарство із місячним споживанням 170 кВт/год, то сума у ​​платіжці для такого абонента збільшиться на 285 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що за електроенергією "посиплеться" й інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати.