Незважаючи на недавнє підвищення тарифів на електроенергію для населення, вартість кіловат-години в Україні досі залишається нижчою, ніж у більшості європейських держав.

Проте варто зазначити, що середня заробітна плата в Україні є однією з найнижчих у Європі.

Українці без світла, фото: Facebook
Українці без світла, фото: Facebook

За даними Євростату, станом на кінець березня 2024 року 4,2 мільйона українців, вимушених виїхати з країни внаслідок війни, набули статусу тимчасового захисту в країнах Європейського Союзу.

Більше українських біженців взяли Німеччина (1,3 мільйона осіб, або 30,9% від загальної кількості), Польща (955 тисяч осіб, 22,7%) та Чехія (364 тисячі осіб, 8,7%).

Популярні новини зараз
Воювати підуть не всі — в Раді розповіли, скільки всього українців планують забрати Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні
Показати ще

Але все ж таки варто зосередитися на загальній вартості комунальних послуг у різних країнах. Високі ціни на світло, воду та інші комунальні послуги спостерігаються в Австрії, Німеччині, Латвії, Чехії та Естонії. У середньому у цих державах щомісячна сума за комуналку становить від 265 до 335 євро, що за середнім банківським курсом євро в Україні еквівалентно 11 170 – 14 619 гривень.

Електроенергія. Фото: скрін youtube
Електроенергія. Фото: скрін youtube

З іншого боку, країнами з низькими комунальними витратами є Україна, Албанія, Мальта, Ісландія та Швеція. Місячні рахунки за комуналку тут коливаються в межах від 75 до 100 євро, що у перерахунку на гривні становить приблизно 3270 – 4347 гривень.

Нагадаємо, прострочили платіжку за воду: за якої заборгованості загрожує відключення

Як повідомляв "Знай.uа", зашморг все тугіший: українців платити все більше через війну

Знай.ua писав, повинні розвивати самі: українцям нагадали, як забезпечити себе електроенергією