Старі залізні монети номіналом 1 гривня можна продати колекціонерам за 10-20 тисяч гривень. Як виглядають особливо цінні екземпляри та де їх можна продати, розповіли фахівці ресурсу "Монети ягідки".

Нумізмати заплатять від 10 до 20 тисяч гривень за залізну гривню 1992 року без напису гуртом. Це пробна монета, яку карбували при налаштуванні верстата. Скільки всього було виготовлено таких грошових знаків – невідомо.

Монети. Фото: скрін youtube
Монети. Фото: скрін youtube

Від 10 до 20 тисяч гривень також можна отримати за 1 гривню 1992 різновиду 1.1ААг. На момент карбування не було інструменту для нанесення напису на гурт, тому він залишився гладким і без будь-яких позначень.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Популярні новини зараз
ПФУ помилився, а українці не отримають пенсію: людям похилого віку розповіли, коли це можливо Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону Українців масово позбавлятимуть водійських прав – нові обмеження торкнуться кожного третього Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі
Показати ще

Ще більшу цінність має 1 гривня 1992 різновиду 1.1АА1.

Вона має кілька характерних відмінностей:

  • на гурті може бути дата 1992, 1994 чи 1995 рік;
  • на гурті дата розділена трьома точками з обох боків.

"Вартість металевої гривні 1992 року з датами 1994 або 1995 року у групі коливається в межах 15000-20000 гривень", - зазначають експерти.

Цінна монета. Фото: monety-yagidky
Цінна монета. Фото: monety-yagidky

Де продати монети?

Якщо вдалося знайти цінну монету, то в Україні її можна продати на аукціонах Віоліті, Crafta, форум "Монети ІТК". Фахівці попереджають, що на аукціонах можуть бути представлені і фальшивки, тож у разі купівлі рідкісної монети краще проконсультуватися з нумізматами.

Раніше портал Знай повідомляв, нову монету номіналом 5 гривень можна продати за тисячі: чому на неї полюють колекціонери.

Також наш портал інформував, за ці монети нумізмати віддадуть десятки тисяч: що шукати в скарбничці.

Крім того, ми писали, ця монета – безцінна знахідка: за 2 копійки колекціонери можуть дати понад 20 тисяч гривень.